sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Mörkö teknoa


Vuodenajan sopiessa ainoastaan tekniseen ulkokiipeilyyn, sai Harjun seinämä vielä reitin lisää. Reitti alkaa hiushalkeamana släbissä (alussa hieman bulgeavaa) sijaitsee juiken (vaikeampi) sporttikantista muutama metri vasemmalle, "helpohkon" sisäkulman vasemmalla puolella.

Kuvassa "helpohko sisäkulma" puskan takana oikeessa laidassa. Reitti menee heti puskan vasemmalla puolella olevaa kräkiä ylös. 

Alusta asti halkeama oli erittäin vegetatiivisessa tilassa mutta kiila avain sai mullat ja möhnät liikkeelle, joten reitti meni kliinisti kiiloilla ja kamuilla (nro:1-3), lukuun ottamatta loppuhuipennusta, joka kruunasi reitin; mantteli märälle hyllylle, jossa jouduin turvautumaan vasaraan ja peckeriin. Aikaa ei tullut kellotettua tarkasti, mutta ei ihan NIAD vauhdissa oltu, keskinopeuden ollessa jotain 3.5m/tunti, hhh..

Varsin mukava reitti pimeässä & märkänä, suosittelen! Tosin kuivana loppu menisi helposti vapaasti ja peckeriäkään ei tarvittaisi, mutta näissä keleissä oli aika ehdoton, jos haluaa topata ;) 

Vapaa projektina vaikutti erittäin haasteelliselta, vaikka kruksi onkin alussa ja siihen saa ok kiilat, niin luulen, että siinä saa vetää silti aika kovaa. Ehkä jopa kovempaa kuin 6a! 

Olkoon se nyt siis ennen vapautusta; Tatu & pals (A1+)

Mikko

 

 

2 kommenttia:

  1. Hyvä äijät. Kevääl halkeama puhtaaks ja vapaast!!!

    VastaaPoista
  2. Meni yliksellä ja märkänä--> 6/6+ eli 6A

    VastaaPoista