tiistai 22. lokakuuta 2013

Pitkästä aikaa kirjottelen ku on jotaa oikeen uutisiiki!  Joo o on menny aikaa viimme postauksesta. Tänä vuonna kiipeemiset jääny vähii. Intian reissulla viimme joulukuussa satutin vasemman haukkarin ja alku vuos meni toipuessa. Kerran kerkes käydä jäillä enne ku suli. Sit loppu motivaatio heh. Touko-kesäkuus ehkä kymmenkunta kertaa kiikkua ennen Lofoottien reissuu. No Lofooteilla tuli sitte roikuttuu köysissä 5+ reiteillä. "kiristäkää sininen turvaköysi" kuului aika usiasti Lofoottien kallioilla eli melko heikkoa :) Elokuu samaa mallii alle 5 kiikkua??? No syyskuussa sain taas kipinää, mut vaa sisäkiipeilystä. Brankkarin keivissä ja Utin seinällä, lokakuun alku samaa mallii.

Sit käytii viimmeviikon keskiviikkoon Mikon ja Samin kans Mustavuorella vähä ylistelees ja kokeilees kuntoo. Yllätys oli et pysty jopa tekee muuveja Gaussin käyrää. Olin kokeillu kyseistä reittii viimme vuonna jotain kertoja. Ei kestävyys vaan sillon riittäny. Pasin kans käytii uudestaa Mustiksessa sunnuntaina ja yllätyin ku sain kiivettyä Gaussin yliksellä puhtaasti ja vielä 2 kertaa. Mitä V****A? Mistä moinen? Lisäksi löysin levon siihen lipalle ja loppuboulderii kans. Tänää Ossi ystävällisesti lähti varmistamaa. Laskeuduin, vein jatkot, putsasin ja tikkasin otteet ja yliksellä vähä lämppäsin ja kertasin loppuboulderin muuveja. Sit liidiyrkka. Toka klippi Deadman ja seuraaval yrkäl kans. Jaahas, tulikii aika noviisimainen olo. Ihmettelin vähän aikaa tilannetta ja sitte vaa yrkkäämää. Hänkki meni kevyesti. Vähä hengästytti, sain palauteltuu siin lipal kahvassa. Kiipesin viimmeselle jatkolle, vähä ravisteluu, alko hermostuttaa et täähän saattaa vaik onnistuu, meinas jalat korkata ku rupesin jotaa siin tärisee ravistellessa käsii. No ei siin auttannu ku jatkaa ja kiivetä ankkurille.

Aivan uskomatonta et 7c menee tälläsillä kiipeilymäärillä. Vielä reitti joka on meikän rajoilla ja on vaikein köysireitti oon kiivenny. Kesällä vielä aattelin et joka vuos ku oon kiivenny ni aina on menny paremmin ku edellin vuosi siis kun numeroita tuijotetaan. Et tää vuos tulis olee eka laskusuhdanteinen. No määrällisesti ei voi kehua. Tän päivän kiipeilyt pelasti kauden. Olosuhteet oli kohillaa. Lokakuun loppupuolta ja vielä pysty hyvin sporttia liidaamaa. Uskomatonta.Toi Gaussin käyrä on kyllä murhan siisti reitti. Kiitos Antille!

4 kommenttia:

 1. aika softilta vaikuttais, tiedät mitä tehdä.. :)

  VastaaPoista
 2. Mä pistän bensaa palaa, mä pistän bensaa blaah... Tänään on bileet, villit hileet!

  VastaaPoista
 3. http://www.youtube.com/watch?v=3Nkb3g-yySs

  VastaaPoista
 4. Kiipeilyssä parasta on, että voi tuntea epäonnistumisen elämyksiä koko kauden ja yhden päivän onnistumisen takia ne kaikki muut tuntuvat jostain syystä tarkoituksenmukaisilta.

  Heti toiseksi parasta samanlaisia tunteita voi tuntea toisenkin suorituksesta. Oltiin Pamun kanssa ehk yhtä innoissaan Saksassa, kun katseltiin 27cragsista ihmisten tikkejä ja hoksattiin, että herra oli lähettänyt Gaussin. Mahtavuutta ja intoa treenitalveen. Downgreidataan se 7b:ksi samalla kaavalla kuin Happotornillekin kävi... ;-) Onkohan sillä vieläkään muita nousuja kuin meidän?

  VastaaPoista