sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Himachal Pradesh part 1:Solang & Chattru

Alajaoston ja 6a:n yhteisen tiimimatkan tavoitteena oli kiivetä: a. kalliota b. jäätä c. ensinousu d. joku 6-tonninen. Saavutimme vain tavoitteet a,b ja c!

Boulderointi toimi akklimatisoimutisenamme. Eihän kukaan nyt Himalajalle menisi pelkästään boulderoimaan kun suomikin on taynnä kiviä! Vaikea sana joo.. yrittäkääpä lausua jäätikkötutkija eli glacierlologist, heh. 

Boulderointi tapahtui aluksi Solang valleyssä (+2000m), jossa oli jo Suomiposseakin vieraillut kiitettävästi.. mm. topo löytyypi www.kiikkulauta.com


Solang Valleyn villihevosia (vihreä boulderilaakso noin 30min Manalista)

Ylitimme mighty Rohtang Passin päänkokoisessa-kivisateessa (taksilla!) ja yhtäkkiä kuulimmekin  jo olevamme in the Great part of Himalayas.


Jaana työstää manttelia, diamonds sektorilla.

Jussi the FLASHMASTER (useimmat 7a meni FLASH)

Tämä (Red&White 7a) ei tosin mennyt millään.


Akklimatisoitumistrekkiä, noin 4600m toppi, lenkkarit jalassa, viimeiset 300m lumella. Takas piti sitten tulla pyllymäkeä ja pimeässä.

Kiipeämätön pohjoisfeissi, about 2000 vertikaalimetriä, Indrasan n.6200m, juuri ennen auringonlaskua, mitä ihmisen mielessä liikkuu jos kävelee koko päivän kunnes aurinko laskee ja sitten kääntyy vasta takaisin ("jää"kiipeily-moodi päällä tietysti).. matkalla takaisin eksyin lammaslauman keskelle pimeässä, sillä seurauksella, että paimenkoirat meinasivat repiä kappaleiksi. Onneksi oli keppi! Eivätkä olleet sitten mitään villakoiria. Fuck the Animals!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti